Size bir telefon kadar yakınız...
Dil Seçin
trende

Anasayfa » Hakkımızda

Ahmet Urkay, 1938 yılında Denizli ili,Tavas İlçesinde doğdu. İlk öğretimini Tavas İlçesi Konak(Nikfer) Beldesi’nde tamamlayarak genç yaşta iş hayatına atıldı. Halı dokumacılığı ve ticaret yapmaya başlayan Urkay, 1966 yılında Marmaris İlçesi’ne gelerek başladığı Halı ticareti yanında turizm işletmeciliğini hala sürdürmektedir.
Okumayı, eğitimi çok seven ve önem veren Ahmet Urkay, ülkenin çeşitli yerlerinde adını taşıyan okullar yaptırarak eğitime büyük katkılarda bulunmuştur.Eğitime önem verdiği gibi kültüre ve kültürel değerlere de çok önem vermektedir. Bu nedenle 1995 yılında koleksiyonerlik belgesi alarak taşınır kültür varlıkları toplamaya başlamıştır. 2005 yılında Marmaris’te adını taşıyan özel bir müze kurdu. 2016 yılında Marmaris’deki müzesini Denizli’ye taşımış elinde ki diğer eserlerle birleştirerek daha büyük bir müzeyi Denizli’ye ve Türk Kültürüne kazandırmıştır.
Bu müze Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izini ile sahip olduğu değeri insanlarla paylaşmak ve gelecek kuşaklara aktarma düşüncesinde olan Ahmet Urkay’ın kişisel çabası ile kurulmuştur.
Müzemizde Jeolojik, Etnografik eserler yanında sikke ve yazma kitaplarda olmak üzere toplam 2000 eser sergilenmektedir. Seksiyonları ve teşhir tanzimleri açısından oldukça zengin kültürel değerlere sahip olan müzemiz Denizli ili Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesinde yer almaktadır.